Eventyrlige spaophold i de norske fjelde

Eventyrlige spaophold i de norske fjelde

To af de absolutte perler inden for afslapning og forkælelse er de historiske hoteller Dalen Hotel og Dr. Holms Hotel, hvor eventyrlige omgivelser og spa i særklasse går op i en højere enhed.

Står feriemenuen på venindehygge, afstresning og selvforkælelse af højeste karat, kan intet overgå et spaophold på et af disse to norske luksushoteller. De historiske omgivelser sætter stemningen med charmerende indretning, og der er kælet for hver eneste detalje både ude og inde – herunder naturligvis også i hotellernes spaafdelinger, der giver ro og velvære for både krop og sjæl.

Fortryllende dage på eventyrslottet

Skal venindeturen stå på magiske oplevelser i enestående omgivelser, bør I tage til Dalen Hotel nordvest for Langesund. Hotellet, der er bygget i 1894 for at modtage kongelige og adelige fra hele Europa, er opført i en overdådig, romantisk stil inspireret af de norske stavkirker. Når I træder ind gennem den imponerende hoveddør, er I straks hundrede år tilbage i tiden: Hvert eneste rum på hotellet er dekoreret med hjerte og sjæl, fra den smukke træudsmykning og de tykke tæpper på gulvene til stedets imponerende glasmosaiktag og antikke møbler.

Når I har indlogeret jer og spist en overdådig frokost af lokale retter i hotellets restaurant, er det tid at besøge spaafdelingen. Træk i den lækre badekåbe og tøfler, som hotellet stiller til rådighed, og træd ind i en oase af afslapning og forkælelse. På Dalen Hotels ”Wellness meny” kan I lade jer friste af kropsbehandlinger med massage, ansigtsbehandling og scrub fra top til tå, eller måske en klassisk pedicure. Især hotellets ”chokoladeritual” kan anbefales – oplevelsen af den søde smag og duft kombineret med intensiv forkælelse af krop og ansigt skaber med garanti brede smil, god stemning og afslapning helt ind i sjælen!

Dagene afsluttes i salonen, hvor I kan læne jer tilbage og nyde en hyggelig kop te i Chesterfield-møblerne foran pejsen, mens en af hotellets kammerpianister sørger for levende underlægningsmusik.

Stones, leaves and shampoo bottles
Stones, leaves and shampoo bottles

Selvforkælelse på historisk kurhotel

En anden perle blandt de norske spahoteller er det historiske kurhotel Dr. Holms Hotel ca. 3 timers kørsel øst for Bergen. Hotellet blev bygget i 1909 som kurhotel for overklassen fra Oslo og Bergen og er sidenhen blevet videreudviklet, så hotellet nu er et af Skandinaviens bedste resorthoteller.

Dr. Holms Hotel ligger smukt placeret med udsigt over den idylliske Hallingdal, hvor skove og fjelde breder sig over den charmerende Geilo by. Hotellets majestætiske hvide mure og røde tage bringer tankerne hen på et luksusspahotel midt i de schweiziske alper – og charmen bliver ikke mindre, når I træder ind ad døren og får den første smagsprøve på hotellets helt særlige atmosfære. Hyggelige træmøbler, lækre farverige tæpper og den imponerende trappe til førstesalen minder om, at dette for hundrede år siden var et af den europæiske overklasses favoritsteder.

Den historiske del af hotellet byder på smagfuldt indrettede værelser i engelsk romantisk stil, hvor I kan lade jer synke ned i de luksuriøse lænestole og nyde udsigten over fjeld og dal, før I sætter kurs mod hotellets spaafdeling. Roen indfinder sig, så snart I træder ind i de afslappede omgivelser, der er indrettet i minimalistisk japansk stil. Her kan I lade jer forkæle med et bredt udvalg af kropsbehandlinger, ansigtsbehandlinger og massage. Hotellets spapersonale hjælper gerne med at sammensætte et program skræddersyet til hver enkelt i jeres venindeflok – prøv for eksempel det særlige hydroterapibad, som giver velvære for både krop og sjæl!

Bagefter kan I boltre jer i hotellets omfattende velværeafdeling, hvor I blandt andet kan slappe af i det udendørs boblebad. Læn jer tilbage og nyd det opvarmede massagebad og den enestående udsigt til de omkringliggende fjelde, før I afslutter dagen med en lækker middag i en af hotellets udsøgte restauranter.

664