Dagbog dag 5: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Dagbog dag 5: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Maria Montell og Tomas Villum Jensen er på ferie med deres tre børn i Geilo i Norge. De er rejst med Fjord Line fra Hirtshals-Bergen og kører derfra ned til Geilo i Telemark. På deres ferie skriver Maria hver dag dagbog om deres oplevelser på ferien.

Dag 5:

Godmorgen til dag 5☀.

Vi starter dagen med, at alle klatre i træerne og jeg er helt pjattet med den sidste del, som er en lang svævebane, hvilket rush…. Jeg tager den flere gange og Smilla og Villum instruerer deres mor i hvordan man “klare banen” hurtigst! Hmmmmm kan godt mærke, at jeg ikke er 20 længere! Det er det der med smidigheden. ?

2 børn og Maria

Jeg forlader de andre for jeg har et interview med en Journalist fra Aftenshowet, da jeg skal ind og spille og tale om tiden, da jeg havde et verdens hit og rejste rundt i Europa og Asien fra 1996-1998. 2 år med samme album og sang! Der havde jeg travlt og kun mig selv at tænke på! Nu er der lige 3 små hoveder en mand og en hund… Så nu er det aktiv ferie i Norge og hvad vi ellers finder på! Jeg har dog stadig travlt, men bare endnu mere!

Smilla elsker, at ride og vi kender Asle fra de andre år i Geilo. Han kører kanen om vinteren, hvor vi står på ved DR.Holms og sætter os under varme rensdyr skind i kanen, der er lyst op med fakler. Asle synger gerne en norsk vise og børnene elsker det. Asle og hans kone Solveig har også Geilo ridecenter, som ligger lige ved Vestlia.  De har 27 heste, 23 islandske og 4 Dalar heste, de sidste kører med vogn, da de er store og robuste. De Islandske heste kan man ride tur ridning på. -Og det skal Smilla, Rikke og jeg i dag. Smilla er henrykt af glæde og Rikke spændt, fordi hun ikke har siddet på en hest siden hun var 10 år.

Maria-og-datter-på-ridetur

Vi ridder med Solvej og 7 andre rundt om Geilo sø… Den ro der er, når man sidder på hesteryg er så vidunderlig og så dette smukke, landskab og spejling af fjeldet, og himlen med skyer i vandet er så godt for sjælen.
Jeg elsker heste og det gør Smilla også! Store godmodige, følsomme og fantastiske dyr. Og lige nu er Fantur og jeg de bedste venner her på turen rundt om søen.

Vi ridder i ca.2 timer og er hjemme ved 17 tiden. De andre har slappet af, været i spa og Nicolai og Tomas har fået massage! Lidt luksus skal der være råd til… Børnene er i poolen og nu er der ro hele vejen rundt! Alle er mætte efter dagens aktiviter og vi skal køre hjem imorgen tidlig, så vi beslutter, at spise tidligt og gå tidligt på puden.

Maria-med-hest

Det har været nogle dejlige sommerdage i Norge og næste gang vi kommer hertil er til påske, på DR. Holms, hvor det nu er blevet en tradition, at jeg spiller en intimkoncert⛷

Vi glæder os allerede til at komme til Norge igen. Tak for denne gang Geilo!

488