Dagbog dag 4: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Dagbog dag 4: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Maria Montell og Tomas Villum Jensen er på ferie med deres tre børn i Geilo i Norge. De er rejst med Fjord Line fra Hirtshals-Bergen og kører derfra ned til Geilo i Telemark. På deres ferie skriver Maria hver dag dagbog om deres oplevelser på ferien.

Dag 4:

Kære Dagbog

Det er jo bare sådan i Scandinavien, at man ikke kan stole på, at man får solskin hver dag i sommeren og i dag er en af disse dage!! ?…

Tomas og Nicolaj besluttede sig for at stå tidligt op og tage ud og fiske ved kirken midt i centrum, ved Geilo flod. Frode Brandmand, som Tomas kender tilbage fra “Min søsters børn i sneen” byggede skøjtebanen foran Dr. Holms hotel, som Onkel (Peter Gantzler) og fru Flinth (Lotte Andersen) skøjtede rundt på.

Gevir-lampe

Hvis det havde været top solskin, var vi taget ned for at bade ved Geilo Beach, hvor vi har hørt, at der skulle være “syper” at bade.. Det blir ikke i dag, så vi finder på noget andet. Vi deler os op og jeg tager pigerne med ind til Geilo by, for der ligger en af mine ynglings interiør  butikker med de flotteste “gevirlamper”, rå lamper lavet ud af pinde, træstubbe og træstykker. Helt Afrika-agtigt bare med skind fra dyrene i fjeldet. Jeg er vild med “lodge-stilen”, som er så “hyglig”. Den indbyder bare til afslapning, hygge og ild i pejsen. Vi går lidt rundt og kigger og får gode ideer. Tager nogle fotos, så vi måske selv kan lave sådan en lampe eller knage derhjemme, ved at være lidt kreative… Og så sparer vi lige 55.000 norske kr. ?

Vi går lidt rundt og kigger på skibutikker der holder udsalg, man får det jo meget billigere om sommeren, så måske de lige har den der fede hue eller vanter til vinter.

Vi møder Tomas og Nicolaj på Hallingestuerne hvor vi spiser frokost. Vi får alle sammen Rensdyr/rådyr burger, som smager FULSTÆNDIG ikke, som Mac D, men det saftigste kød, som er mørt og velsmagende! Bedste burger længe. Hallingestuerne er dekoreret, som 3 traditionelle Hallingestuer med malede roser på væggene og selfølgelig en kamin. Her står tiden stille et øjeblik og man glemmer om det er nat eller dag.. Hyggelig atmosfære med norske traditioner og træmøbler, som indbyder til HYGGE og at glemme tid og sted. De har også en vinkælder….. Den er ganske berømt, men den må vi måske se imorgen?

Hallingestuerne-Forkosttid

For det er frokost og jeg skal lige kunne køre Forden tilbage til Vestlia, hvor børnene skal en tur i pool og jeg i fitness. Tomas og Nicolai fangede ingen fisk. ? Men, okay. ? Vi tager en slapper og spiser på Vestlia og børnene hygger med et spil Uno. De voksne sætter sig ud på balkonen og nyder det smukkest view af en smukt aften på fjeldet med musik og en “lille” medbragt en.

Godnat…

470