Dagbog dag 1: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Dagbog dag 1: Familien Villum Montell på ferie i Geilo

Maria Montell og Tomas Villum Jensen er på ferie med deres tre børn i Geilo i Norge. De er rejst med Fjord Line fra Hirtshals-Bergen og kører derfra ned til Geilo i Telemark. På deres ferie skriver Maria hver dag dagbog om deres oplevelser på ferien.

Dag 1:

I dag vågnede hele familien Villum Montell op og skulle noget de ikke har prøvet før!!! Sommerferie i Norge. Vi har stået på ski i Geilo og Trysil rigtig mange gange og VI elsker det. Hvordan er Norge om sommeren? Hmmmmmmmm… Tænker jeg, som er vant til sydens sol med strand og vand. Vi vælger, at køre op til Nordjylland, fordi vi har nogle venner i Himmerland, så vi kan lige kigge forbi, og besøge dem og spille lidt golf i et par dage inden vi rejser til Norge fra Hirtshals til Bergen! Familien er på tur….

2-børn-og-Maria

Landskaber er noget der betyder mere og mere i vores liv. Sjovt, som det ændre sig med alderen. Det har STOR betydning nu. Man, blir bare lykkeligere af natur og smukke Landskaber. Det er vi på vej til! Jubiiiii alle er glade og så skal vi lige forkæles på overfarten, som ungerne også glæder sig til Hirtshals overfart til Norge og det der følger med! Ungerne glæder sig og de 2 voksne er også lidt barnlige, når det kommer til overnatning på SKIBE – det ER og blir bare altid spændende. ? Vi er tjekkede, og har bestilt alt det, som vi gerne vil, gennem Fjord Line, så alt spiller… Nu på vej til en anderledes sommerferie i Norge (Geilo).

Vi køre igennem de smukkeste Landskaber og peger hele tiden ud af vinduet i håb om, at børnene (de 3 vi har, Villum, Smilla og Lilly) ser alt det smukke Gud har skabt Bjerge med grønt, klipper, søer, hvor man pludselig ser vandski og motorbåde sejle i sommersol med glade Nordmænd. Den Rå natur gør en så lille og det kan vi lide!

Blomster-og-sne-på-fjeldet

Vi ankommer til Geilo om eftermiddagen og skal bo på et skiresort der hedder Vestliaresort, som vi sidst så omgivet af sne i påsken. Lige så skønt, som om vinteren, bare et landskab klædt i grønt med de smukkeste vildmarksblomster. Jeg elsker at plukke blomster og det er en af de gratis glæder jeg har. ?

Ungerne er helt oppe at køre, DE SKAL i badeland, som de kalder det!!! En udvendig rutchebane på Vestliaresort kommer til syne, da vi ankommer. Den har ungerne allerede set før på året bare med ski på, så de har glædet sig hele turen i bilen til dette øjeblik. Indgangen til Receptionen er meget indbydende og når man kommer ind står man i en stor højloftet kæmpemæssig bjælkehytte Ala Sweitzer style.

Det kan vi lide og det indbyder til afslapning efter man har gået ture i fjeldet. Ungerne når lige vores værelse og på med badetøjet og så i Baaaadelaaand. Temperaturen er her kl.19 grader 26 og det er FULSTÆNDIG fantastisk for det havde vi ikke regnet med.Vi spiser middag og deler en flaske kølig hvidvin udenfor og ungerne smutter lige i LEKELAND, imens Tomas og jeg får lidt voksentid og får talt lidt om alt uden afbrydelser?

27-grader-i-Geilo

Godnat og sov godt…

529