Oplev de norske fjelde på hesteryg

Oplev de norske fjelde på hesteryg

Skal Norge være destinationen for jeres næste rideferie!

Mange tænker nok først og fremmest på Island eller Spanien som målet for deres rideferie, men i de senere år har Norge vundet flere og flere hesteglade turisters hjerter – ikke mindst på grund af de enestående naturoplevelser, landet har at tilbyde gæster på hesteryg. Det er nemlig muligt at opleve mange af de flotteste naturområder i Norge til hest – forestil dig for eksempel en rideferie i Jotunheimen Nationalpark med udsigt til Norges højeste fjeldtinder eller på Europas største højfjeldsplateau, Hardangervidda!

-DSC5746-146425_800
Foto: Terje rakke/Nordic Life – Visitnorway.com

Enestående naturoplevelser – og lidt action

Vælger I at tage til Norge på jeres rideferie, kan I se frem til hyggelige dage på hesteryg i det varierede terræn, hvor I kan opleve hedeområder, fjeldrygge, frodige dale, elve og søer og idylliske skove. På turene kommer I helt tæt på naturen – måske er I endda heldige at se vilde dyr som elge, rovfugle eller losser, som lader jer komme langt tættere på til hest, end de ville, hvis I var i bil.

Turene byder naturligvis også på anlagte ridestier, som er perfekte til en hurtig galoptur, der bringer humøret i top hos både ryttere og heste. Madpakkerne spises under åben himmel ved bredden af en brusende elv, mens kaffen brygges over bål, og hestene ruller sig i græsset ved siden af jer. Hvad mere kan man ønske sig af en ferie sammen med disse fantastiske dyr?

Brekkeseter-71-of-88-2378967_800
Foto: CH – Visitnorway.com

Primitive dage – og luksusnætter

Ofte foregår rideferierne ved, at I rider fra sted til sted med sadeltaskerne pakket med de ting, I har brug for i dagens løb, og jeres bagage fragtes til næste overnatningssted med følgebil eller pakheste. Hele dagen tilbringes med intense naturoplevelser i den frie luft, hvor I afhængigt af terrænet kan tilbagelægge op til 40 km på en dag.

Alt efter, hvilken udbyder I vælger, overnatter I i hyggelige hytter, på afslappede familiedrevne hoteller, i lavvoer (traditionelle samiske telte) – eller på luksushoteller, hvis ferien også skal byde på lidt selvforkælelse, når I kommer tilbage efter en lang dag i sadlen og har brug for at løsne de ømme muskler op i badekarret eller med lidt massage.

Langedrag-72-of-108-2381722_800
Foto: CH – Visitnorway.com

Skræddersyede ture til familiens behov

Mange af rideferiestederne i Norge anvender islænderheste, men det er også muligt at ride på andre (og større) racer. I alle tilfælde har I garanti for, at hestene er rolige, sikre på benene og vante til at færdes i det til tider krævende terræn, og at guiderne kender både terræn og heste til bunds. Nogle steder kræves en vis erfaring med heste og ridning, mens andre udbydere også accepterer nybegyndere, så hele familien kan komme på tur sammen, selv hvis mor eller far ikke er erfaren rytter. Turene kan have forskellig varighed alt efter jeres ønske – fra korte udflugter og endagsture til ugelange ture i den smukke natur. Uanset hvilken model I vælger, kan I være sikre på, at alle hverdagens pligter, stress og jag forsvinder her i roen og friheden midt i den smukke norske natur!

569